In onze blogreeks ‘Schakelen in tijden van thuiswerk’ gaat The house of change op zoek naar de reactie van mensen op de uitdagingen die de COVID-19-crisis ons voorschotelt. Stefaan Maes, Trainer bij The house of change is de volgende in de rij.

(Online) training, en de kunst van het ‘raken’.

“Het kan niet anders”, zei de manager van een grote onderneming aan de deelnemers van mijn training, toen zij hun beklag deden over het feit dat ze 2,5u onderweg waren geweest om naar een ééndaagse opleiding in Brussel te komen.

Ondertussen zijn we twee jaar verder, en blijkt dat het toch anders zal moeten. Of hij het nu wilt, of niet.

Enkele dagen geleden volgde ik zelf een online training over het thema: ‘online trainen’. We kregen verschillende handvaten aangereikt over hoe mensen ook in een online setting kunnen betrokken worden. Hoe interactie en fun geïntegreerd kan worden, ook al zijn ze fysiek niet bij elkaar. En toch, ondanks het enthousiasme waarmee de training gegeven werd, en ondanks de goesting die ik had in het volgen van deze training, het kwam niet écht bij me binnen. Ik heb er slecht van geslapen!

Ben ik dan de enige die het moeilijk heeft met al dat online gedoe? Ik snap het niet, want ik werk vlot met online platformen, heb ervaring met digitale trajecten, leer makkelijk nieuwe technieken aan. Wat is het dan dat mijn enthousiasme tempert? En alsof het zo moest zijn, botste ik de dag erna op een blog artikel dat mij helderheid bracht. Het ging over “geraakt” worden door anderen.

In gedachte werd ik twintig jaar in de tijd terug gekatapulteerd. Ik volgde toen een intensieve opleiding “massage”. Ik werkte op dat moment nog als accountmanager in een telecom bedrijf en was dagelijks bezig met het voeren van soms moeilijke onderhandelingen met klanten. Massage bracht balans in mijn leven. De hardheid die ik ervoer tijdens de vele verkoopgesprekken en onderhandelingen, werden afgewisseld met de zachte energie van massage. Ik maakte er zelfs een bijberoep van, en het hielp me mijn energie in balans te krijgen. Ik vond het fijn om mensen aan te raken. En de klanten, zij voelden zich geraakt. Geraakt door de aanraking.

In training of coaching raken we elkaar niet aan. Fysiek toch niet. Maar we worden wel geraakt. Het enthousiasme van sommigen wordt overgedragen op anderen. De teleurstelling van de ene, wordt opgevangen door de ander. De motivatie van de ene, wordt opgepikt en overgenomen door de ander. De angst van de ene, wordt gesust door de ander. De onzekerheid van de ene, wordt aangepakt door de ander. Emotie. Vele emoties ontstaan tijdens een intensieve trainingsdag. Emoties die dingen in ons wakker maken. Emoties die ons verbinden. En dankzij die emoties ontstaan magische dingen.

Tijdens de massages leerde ik het begrip “holistisch” begrijpen. Massage is de kunst van het aanraken. Immers, je raakt geen been, arm of aangezicht aan. Je raakt een mens aan. Van zodra je dát gevoel kan overbrengen, wordt het een intense, diepe aanraking. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen. Iets kan niet bekeken of geanalyseerd worden door naar een gedeelte van dat geheel te kijken, zelfs niet naar de som van zijn onderdelen. Iets kan enkel bekeken worden door naar zijn geheel te kijken.

En hoe zit dit dan bij training?

Tijdens een trainingsdag voelen deelnemers zich geraakt door alles wat er gebeurt. De manier waarop de trainer dingen doet en zegt. De reactie van andere deelnemers. De bezieling van sommige mensen. Het toelaten van het proces. Het omarmen van alles wat zich aandient tijdens de training. Het zijn niet die aparte onderdelen, maar het geheel dat maakt dat mensen geraakt worden.

Tijdens mijn online sessie van enkele dagen terug, miste ik die kracht van de fysieke aanwezigheid van andere deelnemers en de trainer. Ik miste de emotionele geraaktheid. Biedt online dan geen mogelijkheden om te leren? Toch wel. Héél zeker. Kan online ook plezierig zijn? Absoluut wel. Kan online training de fysieke training vervangen? Zeker niet.

Wat heb ik hieruit geleerd: het is geen of/of, maar wel een en/en verhaal. Online trainen kan efficiënt zijn, geen tijdverlies aan verplaatsingen. Goed voor het milieu. Van overal te volgen en dus makkelijk in te lassen in de agenda. Geweldig! Maar de échte magie: die gebeurt door de combinatie. Blended learning. Het warm maken van de deelnemers kan weken van te voren reeds starten. Daarvoor hoef je fysiek niet persé bij elkaar te zijn. Het kan onder verschillende vormen gebeuren, en zeker ook digitaal.

Ook het leren zelf kan (gedeeltelijk) digitaal gebeuren. ‘Zoom’-meetings kunnen perfect digitaal gecombineerd worden met alle mogelijke tools die vandaag voorhanden zijn. Kennis kan op die manier probleemloos overgebracht worden. Maar een sterke leeromgeving wordt niet gecreëerd door het toevoegen van wat technologische tools. Nieuwe skills zijn pas verworven als het gedrag is aangepast. De gedragsverandering die beoogd wordt bij elke deelnemer ontstaat van zodra hij emotioneel geraakt wordt. Offline ontmoetingsmomenten waarbij mensen door mekaars energie écht geraakt worden, zullen daarom altijd een belangrijke rol blijven spelen.

“Het kan niet anders”, zei de manager.

Jawel, het kan wél anders. Mensen zijn bereid te leren. Mensen willen nieuwe vaardigheden aanleren. Maar om mensen na de crisis écht mee te krijgen in de verandering, zullen we op een slimme manier gebruik moeten maken van zowel de online als offline mogelijkheden. Het wordt een constante evenwichtsoefening tussen efficiëntie en emotionele geraaktheid.

Want (online) training, het is de kunst van het “raken”.

Ook verschenen in deze reeks:

Luc Gyselen – Digitaal lesgeven? Dan stop ik ermee!
Nicky Van Belle – Twijfel gerust, maar niet aan jezelf! Vertrouw je WHY. 
Griet Van Looy – Keep calm and hug the process.
Johan Claus: “De wereld is niet langer een dorp!”
Micky Jamin: ‘De start van een nieuwe carrière?”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *