In onze blogreeks ‘Schakelen in tijden van thuiswerk’ gaat The house of change op zoek naar de reactie van mensen op de uitdagingen die de COVID-19-crisis ons voorschotelt. Micky Jamin, reeds 18 jaar lang trainer bij The house of change is de volgende in de rij.

Het coronavirus, wat een change brengt het met zich mee!

Net zoals de rest van de wereld werd ook mijn wereld als trainer op zijn kop gezet tijdens deze pandemie. De coronacrisis, de twintigste crisis in mijn leven, een gevoel van machteloosheid overvalt me: ‘Wat nu?’

Na de eerste paniekgolf, startte ik deze periode vol goede moed en deed de eerste vanzelfsprekende klussen in huis: de oprit schoonmaken, in de tuin werken, het terras opknappen, misschien nog eens de tuin snoeien, … Resultaat? Na twee weken was elke dringende, en niet-dringende, klus in huis geklaard en stelde ik mezelf de vraag hoe ik nu met mezelf als trainer verder kon.

Bij The house of change werk ik al jaren als trainer met kleinere groepen waar interactie centraal staat. Met de huidige maatregelen kan ik mijn job niet uitvoeren… Mensen samenbrengen is een absolute no-go en social distancing staat niet ter discussie. Opnieuw: “Wat nu?”. Gelukkig bestaat er zoiets als digital learning. Is dat de oplossing voor de toekomst van het leren? Zullen alle trainingen vanaf nu digitaal plaatsvinden? De machteloosheid overvalt me alweer want… ik moet toegeven dat het hanteren van digitale tools niet tot mijn beste kwaliteiten behoort.

Maar ik blijf positief! Als 58-jarige ben ik nog lang niet afgeschreven, dat sta ik niet toe. Ik heb te veel moed en energie om bij de pakken neer te blijven zitten, dus ik besluit de technologie te omarmen. Maar hoe pak ik deze leeruitdaging aan? Mijn grootste struikelblok bij online leren is mijn vrees voor de camera. Kom ik wel zelfzeker over? Vertrouwen deelnemers mij zonder de gewoonlijke non-verbale interactie? Hoe houd ik de training interactief? Met een goede voorbereiding en structuur bereik je al veel, dus ik neem me voor een eerste training digitaal uit te werken en ga aan de slag, noem het een ‘testrun’.

In het verhaal van digitaal leren is er een overdaad aan digitale tools; Zoom, Microsoft Teams, Google Meet, Google, Hangouts, Google Classrooms, Skype, Whereby, … Voor mij was het een kluwen van mogelijke systemen, maar met het advies en ondersteuning van mijn collega’s ga ik aan de slag. Trial and error zijn nog steeds enkele kernwoorden in het leerproces en deze periode is en zal een leerrijk proces worden met vallen en opstaan.

Ook het schrijven van deze blog gaat niet zonder het nodige uitprobeerwerk. Enkele collega’s schreven al een reeks indrukwekkende blogs (De links daarvan kan je hieronder vinden) en hieruit merk ik, dat ik zeker niet de enige ben! De 18-jarige samenwerking met The house of change geeft mij vertrouwen om zelf aan de slag te gaan en uit de ervaring van mijn collega’s en de ongelimiteerde kennis op het internet, kan ik enkele tips en tricks afleiden om zelf aan de slag te gaan.

Meer dan ooit realiseer ik me het belang van de steun van een gemotiveerde groep mensen. Het team van The house of change staat er steeds weer om elkaar te ondersteunen en te motiveren, tijdens zekere én onzekere periodes, zoals deze pandemie. Met dit team aan mijn zijde zie ik het digitaal leerverhaal helemaal zitten en… kan ik nog eens zeggen dat ik opnieuw ‘aan de start van een nieuwe carrière sta’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *